Thursday, April 12, 2012



Tengah-tengah malam,aku nak layan sedih . Kadang-kadang orang yang keras hati ni sangat sangat beruntung . sebab ,when there is a problem ,they will face it calmly . not for they that have soft-heart . its very hurt . Hmm . Aku kena kuat . Kan? Allah menguji setakat apa yang kita mampu kan? Sebab Allah maha penyayang . Betul tak ? Setiap apa yang berlaku,pasti ada hikmahnya . Betul kan ? Allah hilangkan apa yang kita sayang,sebab? Mungkin Allah menggantikan dengan yang lebih baik . Mungkin . Tak de sape yang tahu kan . Perancangan Allah jauh lebih baik dari apa yang kita rancang . Kita kena hidup dalam realiti . Tinggalkan apa yang boleh buat kita sedih . Betul tak ? Aku kena bina hidup baru . Orang kata,jangan ada couple kalau nak jauh dari perbuatan maksiat . Yeah . Memang . Dunia sekarang da tak macam dulu . Bila kita terlalu ikut nafsu,macam-macam boleh jadi kan . Kadang-kadang,kita tak merancang untuk lakukan kesalahan . Tapi kita manusia . Selalu buat khilaf . Kalau dulu kita sangat jahat,berubah kepada jahat,then,nakal,then go to taubat . Memang kita tak kan mampu nak berubah jadi baik tanpa ada halangan . Asalkan kita ada nawaitu ke arah tu,InsyaAllah kita berjaya . Aku sendiri tak cakap aku baik . But aku cuba berusaha untuk ke arah tu . Okey . Doakan aku kuat untuk hadapi hari-hari akan datang k . Like usual . Hadapi harimu dengan senyuman . Come on Siti Mardhiah . Awak boleh . Pilih yang terbaik dalam semua perkara .:26:




Tuesday, April 3, 2012



indah kan kate kate ni ::face46:

SENYUM" ringan tak bersuara tapi, penuh makna.
"SENYUM" murah tapi, tak ternilai dengan ringgit.
"SENYUM" tak perlu tenaga tapi, besar motivasinya.
"SENYUM" hal yang mudah tapi, selalu nampak indah.
"SENYUM" 1 perkara yang biasa tapi, boleh menjadi istimewa.
"SENYUM" ibadah yang paling mudah tetapi, berpahala setara dengan sedekah.
Penuhilah hari2 kita dgn senyuman manis agar semua org ikut tersenyum kerana kita
ayuh hayati bersama . hihi . hadapilah hari-harimu dengan senyuman .:130:


Monday, April 2, 2012

Antara IPTA dan IPTS?



Hai . assalamualaikum . kaifa haluka/haluki? hmm . malam nie terajin plak nak menaip . so sekarang terfikir,antara ipta and ipts ,which one is better ? probably,ramai yang akan menjawab "of coz la ipta . tak mahal . kerajaan ." n mungkin la ada yang akan jawab , "IPTS? oh,tu pilihan terakhir aku lah . Dah lah mahal ,nak kerja nanti entah macam mana pulak ?" . tak pecaye ? try la tanye para lepasan spm . ActuaIly kita tak boleh nak buat tafsiran macam tu . IPTA ke IPTS BERGANTUNG KEPADA DIRI KITA . :face1: . Setiap apa yang kita perlu buat perlu disertai dengan kesungguhan dan iltizam . Kita sekarang dah didedahkan dengan macam-macam . Fikirlah . Take your time . Memang,selalu bila cakap belajar kat IPTS ,orang macam tak heran pun . Bila sebut je mana-mana IPTA beria-ia pulak tanye nye . Tapi bagi penuntut di IPTS,kita kena ambil tu sebagai cabaran . Tak semua IPTS tu tak bagus . Pilih lah IPTS yang mendapat pengiktirafan dari kerajaan . Kalau soal keje pulak,bila namanya pelajar,sudah semestinya tugas kita hanya belajar . Just do the best kan . Banyak juga lepasan IPTA yang menganggur . Pendek kata,yang belajar kat IPTA N IPTS sama aje . Finally dapat diploma or ijazah . Kalau tanya aku sendiri pun aku akan cakap aku nak pilih IPTA . Sebab? IPTA tidak terlalu membebankan kosnya . Sebab aku bukan orang senang . so,aku harap aku berjaya untuk menyambung pengajian di IPTA . AMIN .:86:



Sunday, April 1, 2012

Aku adalah aku :)




Hai . Hmm,hari nie dah berjaye tubuhkan satu blog baru . happy sangat2 la wehhh . hihi . letih cari sane cari sini nak cantikkan blog . mood:happy .:131: . hmm ,but untuk isi blog nie masih tercari-cari . harap-harap aku dapat ilham yang baik untuk berkongsi dengan semua insan bergelar manusia di dunia ini . i really hope so . btw,aku da tak de mase nak cite pasal lelaki bagai . buang mase jela . belum masanya untuk fikirkan pasal tu . its mean belum masanya untuk seriuskan diri dalam bidang tu . huhu . Love is wonderful,but be aware ! because it could hurting u . sekarang aku sangat sangat bosan . yela,lepasan spm lah katakan . nak keje,tak tau nak keje ape . duduk jela umah . so,aku harap aku dapat sampaikan sesuatu yang bermanfaat untuk pengisian blog ni .:face1:.:9:. btw,jangan lupa doakan aku supaya berjaya dalam hidup ye . Amin . orang kata,ilmu kalau makin dikongsi makin berkembang . so,aku harap aku dapat laksanakan semua tu walaupun aku masih lagi dalam proses pencarian meningkatkan ilmu pengetahuan . Okey,tak salah kita berkawan . Tak salah bertegur sapa walaupun kita tak pernah kenal . but,untuk ke arah kebaikan lah kan . okeylah,moge2 kita semua dijauhkan dari bala . Allah menguji kita kerana Allah sayangkan kita .Allah takkan menguji sesuatu di luar kemampuan kita .Seorang tokoh bernama Bill Gates ada menyatakan "seseorang itu sebenarnya tidak berubah,jika dia berubah setelah melihat perubahan orang lain . Bersamalah kita berubah ke arah yang lebih baik .Remember this,kurangkan manis dalam minuman tetapi lebihkan manis dalam senyuman . InsyaAllah jauh dari stress . Bersama lah kita amalkan . HEHE . wassalam .
:67::67: